TOPklas MARKT

Woensdag 2 december hebben wij een fantastische TOPklas MARKT gehad. 

Deze woensdag hebben de groepen 7 en 8 een geweldig project van de TOPklas afgerond met een markt. We begonnen als vanouds met het thema journalistiek. Zo leerden de kinderen onder andere om de juiste vragen aan gastdocenten te stellen en om de opgedane informatie vakkundig te verwerken.

Daarna gingen we over op het thema kunst. Twee kunstenaars leerden de kinderen van alles over hun beroep. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag met het maken van hun eigen schilderij/boekenlegger/armbandje en sleutelhanger.

Hierna volgde het thema ondernemen. Hoe zet je je eigen bedrijfje op? En wat zijn de beste verkooptechnieken? Dit was allemaal nodig om de gemaakte spulletjes uiteindelijk te kunnen verkopen.

Als laatste thema was daar ‘vrijwilligerswerk’ met gastdocenten van het Rode Kruis. En dit was niet zomaar: Op de foto’s is de verkoopmarkt in de grote hal van de school te zien. Een professionele cameraploeg filmde het geheel en dit filmpje zullen wij binnenkort in de klas laten zien. De markt was een enorm succes, want uiteindelijk hebben we een mooi bedrag van 179,20 euro opgehaald voor het Rode Kruis. Zij zullen het geld besteden aan de vluchtelingen uit Syrië. Kinderen van groep 7 en 8: super gedaan! En alle ouders die ons hebben geholpen; bedankt!