groep 5 

Juf Bojoura (maandag t/m vrijdag)

Welkom op de groepspagina van groep 5. We gaan er dit jaar weer proberen om er een leuk schooljaar van te maken.

tafeltjes wcposter

Rekenen:
Dit jaar gaan we een hoop nieuwe dingen leren. Denk aan de tafel van 7, 8 en 9. De deelsommen zijn dit jaar ook nieuw. Om de deelsommen goed te kunnen maken is het belangrijk dat de kinderen de tafels goed uit hun hoofd kennen. Op onderstaande sites kunt u uw kind laten oefenen met de tafels:

http://www.tafelsoefenen.nl/
http://oud.onlineklas.nl/tafeldiploma/
http://www.tafelsoefenen.eu/

Op deze site (http://www.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html) kunnen kinderen ook de deelsommen oefenen.

Net als in groep 4 gaan we dit jaar ook weer goed leren om sommen tot en met 100 en zelfs tot en met 1000 uit te rekenen.
Op de volgende website (http://www.onlineklas.nl/flash/erbij%20en%20eraf.html) kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze willen oefenen. Dit kan met sommen tot en met 100.

Verder gaan we dit jaar werken aan het klokkijken, meten en wegen. Op onderstaande websites kunnen kinderen oefenen met klokkijken:
http://www.digipuzzle.net/minigames/clocks/index_yurls.htm – hier kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze willen oefenen. De gewone en digitale klok of een race tegen de klok doen.

Spelling:boomen
Dit schooljaar gaat het er vooral om dat de kinderen de categorieën van vorig schooljaar verder gaan uitbreiden met moeilijkere woorden. Dit jaar zullen de kinderen minder nieuwe categorieën leren dan vorig jaar.
Op deze website (http://leestrainer.nl/Spelling/groep5.htm ) kunnen de kinderen oefenen met alle categorieën die zelf willen. Kies er één uit en luister goed…

Veel oefen en speelplezier. Als je nog een leuke website weet waar je kunt oefenen, laat het juf dan weten! Dan kan die misschien ook op de site komen!